Valdag och en trädgårdens höst retrospektiv







Det är valdag och självklart har jag också röstat. Min röst gick i samma färg som en av de höstfärger man nu kan se runt omkring i naturen. Jag tillhör den lilla skara som älskar hösten. Kanske skulle jag föredra färre regntimmar men oavsett är det en period när mycket känns som det börjar om eller kommer igång på nytt.
Det har ju hänt en hel del i trädgården som jag ännu inte hunnit skriva om. Jag har skördat, plockat och rensat. Men vissa delar (läs partier) har jag, efter skörd, låtit sköta sig själv. det gäller framförallt grönsakslandet.

Har nog inte riktigt kommit över hur illa jag tyckte att den annars så vackra mangolden smakade. Den föll mig definitivt inte i smaken. Däremot var sparrispotatisen desto godare. Jag har även varit nöjd med mizunan, ruccolan, purjon, gräslöken, dillen och rädisorna.

Nästa år gör jag nog om grönsakslandet till en bär- och örtagård istället. Här kommer till dess en trädgårdens höst retrospektiv i bilder, redigerade i gratis-bildbehandlingsprogrammet Gimp.

Påta med malldesign-funktionen i Blogger

Jag älskar att snoka runt efter nya tekniska finesser, gärna efter sånt som kan förändra hur saker ser ut eller funktioner som  gör tekniska saker mer lättanvända. Finurligheter, det gillar jag. Ta bara ideén med vågenergi. Genialt om det funkar. (Hade jag varit fiskare hade jag på sikt investerat i vågenergi vid sidan om fiskeriet).

För ett tag sedan introducerade Blogger (företaget med alla blogspot.com-bloggar) en ny malldesign-funktion. Och jag hoppade såklart på direkt. Sen dess har jag varit missnöjd med den nya blogglayouten. Men eftersom Blogger ska lägga ner den gamla layout-funktionen är det lika bra att hänga med redan från början.

Och oj, så "fräscha" teman Blogger har tagit fram, nästan alla innehåller genomskinlighet, skuggor, övertoningar och rundande hörn. Behöver jag säga "too much"?

Själv vill jag ha det vitt enkelt och renodlat. Inga ramar runt bilderna, skuggor eller avskiljningslinjer heller om jag kan undvika. Tyvärr har jag inte hittat något minimalistiskt layout-tema ännu. Så istället har jag gjort en höststädning i bloggen, både via nya malldesign-funktionen och i CSS-koden, där jag har rensat bland färger, toningar, linjer och skuggor.
-Voilà! Särskilt nöjd är jag med att ha tagit bort alla linjer och det blaffiga datumet ovanför inläggsrubriken. Mer om mitt tidiga bloggpåteri går att läsa i inlägget "Under uppbyggnad".